Kwaliteit

 

Grand cru
Onze koffiebonen dragen het predicaat “grand cru”. Net als in de wijnwereld, staat dit voor hoogstaande kwaliteit. Voor de koffie van MIANI caffè worden dan ook alleen speciaal geselecteerde koffiebonen gebruikt.
Deze selectie begint al bij de keuze van de bessen. Alleen de meest rijpe, rode bessen worden geselecteerd voor MIANI caffè. De bessen worden veelal met de hand geplukt, gepeld en daarna gewassen en in de zon gedroogd.

 

Slow roast
Onze bonen worden volgens de slow roast methode gebrand. Dit houdt in dat de bonen in kleine hoeveelheden, in speciale trommelbranders worden gebrand. In tegenstelling tot de reguliere manier van branden, worden de koffiebonen bij de slow roast methode langzaam gebrand op lagere temperaturen. Voor deze authentieke methode is vakmanschap nodig.
Het proces wordt handmatig begeleid, gecheckt en tot de laatste seconden bijgestuurd.
Op deze manier halen wij het maximale uit onze koffiebonen voor de hoogste kwaliteit.

 

Melangeren
Net als met het maken van een gerecht, bepaalt de combinatie van ingrediënten of een gerecht lekker is of niet. Dat is ook zo met koffie. Naast de keuze uit het soort koffiebonen, hebben de bonen per land van herkomst en zelfs per plantage, een eigen karakter. Het klimaat, de ligging van de plantage, de bodemsoort, de beplanting rond de plantage en de verwerking na het oogsten, hebben alle invloed op de eigenschappen van de uiteindelijke koffieboon. Door het selectief melangeren van bonen met verschillende karakters, ontstaat een koffie met unieke smaaktonen.
Onze “Fiore” is te omschrijven als bloemig en onze “Noce” als nootachtig.

 

HACCP
Onze koffie is geproduceerd onder HACCP-controle.
Hygiëne is tijdens de gehele productie een belangrijk aandachtspunt. Evenals de controle op de grondstoffen en het logistieke proces. Het HACCP-systeem helpt hierbij. Het  brengt de risico’s in kaart en beschrijft hoe deze gevaren te beheersen in de diverse schakels van de productieketen.

 

Melk
Onze koffie verdient niets minder dan de beste melk die er is voor bijvoorbeeld het bereiden van een perfecte cappuccino.
De Jersey melk die wij leveren, is dan ook bekroond met een Food Award en geeft door zijn eigenschappen de beste romige en lobbige schuimlaag.

Deze niet afgeroomde A2 melk bevat van nature een veel hoger gehalte aan eiwit, vet, mineralen en vitaminen dan gewone melk en heeft daarnaast de laagste ecologische footprint.

 

Thee
Wij leveren "orthodoxe" thee van Frank about tea. 

In tegenstelling tot gesneden thee (CTC) zoals die veelal in theezakjes te vinden is, wordt alleen de meest speciale thee gemaakt via de orthodoxe productiemethode.

Een selectie van de allerbeste theeblaadjes wordt opgerold en gedroogd.

Omdat onze thee rechtstreeks wordt gekocht van de plantages, is de weg naar uw theekopje kort en is de thee gegarandeerd vers.

 

Koekjes
Of u nu voor onze Banketbakkerkoekjes gaat, of toch liever per stuk verpakte koekjes, wij leveren onweerstaanbare kwaliteit.